Louiselund plejehjem består af tre huse med 5 enheder i alt. I hver enhed er der 18 boliger, fællesrum med køkken, dagligstue/spisestue.

Boligerne er indrettet med entré, stue og badeværelse. I entréen er der garderobeskab og et lille tekøkken med køleskab og et par køkkenskabe. Et af køkkenskabene er et medicinskab med lås.

I stuen er der antenne- og telefonstik. Der er udgang til egen lille altan, hvor man kan have et lille bord og havestol og lidt blomster. Badeværelset er indrettet, så der er taget højde for eventuelle handicaps.

Boligerne udlejes af DAB, som er ansvarlig for alt praktisk vedrørende lejemålet.

Ved indflytningen indretter du selv boligen efter eget ønske og behov, dog med hensyntagen til evt. hjælpemidler. Har du brug for vejledning, hjælper vi gerne med gode råd.


Fællesrum

Til hver enhed i husene er der tilknyttet et fællesrum, som er en del af lejemålet. Fællesrummet indeholder spise- og opholdsstue med tv og er i forbindelse med et åbent køkken. Det er her det daglige samvær foregår.

Fællesrummene er hyggeligt møbleret, og der er mulighed for at høre radio, se TV og DVD film. Det er også i fællesrummene hvor aktiviteterne finder sted.

Alle boligerne er placeret med nær adgang til fællesrummet som danner et helt naturligt samlingspunkt for beboere og personale.

Hvert hus har en atriumgård tilknyttet. Derudover har hvert hus en stor terrasse med udsigt over grønne områder. I sommer halvåret bliver udearealerne omkring Louiselund og atriumgårde/ terrasser brugt flittigt.

Økonomi

En bolig på Louiselund plejehjem er at betragte som en almindelig lejebolig.

Der skal betales husleje, el og varme, samt udgifter som f.eks. medicin, telefon, internet, fjernsyn, frisør, fodpleje og forsikringer.

Herudover skal der betales for kost, rengøring, vask af tøj, vinduespudsning m.m. (servicekontrakt). Prisen på servicekontrakten er fastsat af Hørsholm Kommune og ens på alle plejehjem.

Rygepolitik

I overensstemmelse med loven om rygeforbud på offentlige steder, som trådte i kraft den 15. august 2007, har Louiselund plejehjem udfærdiget en rygepolitik for at sikre at ingen såvel beboer, medarbejder eller gæster mod deres vilje skal opholde sig i lokaler hvor der ryges.

Regler vedr. rygning og brug af åben ild.

  • Stearinlys og dekorationer må kun tændes under opsyn af pårørende/personale i boligerne, og skal ALTID slukkes når man går.
  • Der må ikke ryges i fælleslokaler og aktivitetslokale.
  • Hvis beboeren ryger, i egen bolig vil vi anbefale at man anskaffer brandhæmmende foranstaltninger, eks. et rygeforklæde.
  • Der må ikke ryges under udførelsen af pleje/omsorg/rengøring i lejligheden.
  • Døren til lejligheden skal være lukket under rygning.
  • Askebæger tømmes efter hver rygning.
  • Der må gerne ryges på egen terrasse under den forudsætning, at det ikke er til gene for andre tilstedeværende.
  • Ved sammenkomster og fester m.v. foregår rygning udendørs.
  • Personalet må ikke ryge ifølge Hørsholm kommunes personale politik.